Superfina

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Naslovnica arrow Linija sušenog voća
Linija sušenog voća PDF Ispis E-mail
Sušimo šljivu, jabuku, krušku, dunju, grože, brusnicu…
Svježe ubrane plodove, bukvalno sa grane, stavljamo u proces sušenja što još više povećava kvalitetu osušenog proizvoda. Postupak sušenja zahtijeva veliku brižnost i puno ručnog rada, ali zato je krajnji proizvod veoma ukusan i bogat korisnim tvarima.
Konzumacija SUŠENOG VOĆA ima mnogo prednosti:
  • - Lagano i pogodno za obroke izvan kuće
  • - Lako se čuva rijetko se kvari
  • - Zamjenjuje grickalice, bombone i druge slatkiše, a zdravije je
  • - Ukusnije je od svježeg voća jer su tvari koje određuju okus plodova koncentriranije nego u svježem plodu

Kliknite ovdje za pregled slika iz galerije


Šljive imaju i medicinsko značenje zahvaljujući svom umjerenom, prirodnom laksativnom učinku koji se može iskoristiti kod slučajeva zatvora, naročito kod male djece i kod starijih ljudi. Osim toga, istraživanja vezana za antioksidativna i antikancerogena svojstva voća, pokazala su da su suhe šljive među najbogatijim plodovima, ne samo voća, već i povrća sa tim svojstvima. Poticanjem probave suhe šljive pomažu u zaštiti sluznice i sprječavaju nastanak raka debelog crijeva.
Još jedan blagotvoran učinak pektina jest snižavanje razine kolesterola u krvi, čime je ova voćka postala predmetom brojnih znanstvenih istraživanja. Rezultati su pokazali kako je 12 suhih šljiva dnevno (šest grama vlakana) dovoljna količina kojom se kod osoba koje pate od blagog povišenja vrijednosti kolesterola postiže njegovo željeno normaliziranje.

Šljiva je važan izvor fenola, ali sadrži i zavidne količine vitamina C, te B1, B2, B6, beta karotena i vitamina E. Od minerala dobro su zastupljeni kalcij, magnezij, željezo i bakar koji može pomoći protiv nastajanja krvnih ugrušaka.U obliku koncentriranoga soka, suhe šljive koriste se kao prirodni zaslađivač, pojačivač okusa i konzervans.

Sušene šljive u medu od bagrema su prirodni lijek za stres -suha šljiva, kraljica suhog voća, pomaže i kod psihičkih smetnji…,a bagremov med umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa.

Pakiranje osušenih proizvoda je ručno, suvenirskog tipa sa puno mašte i truda. Mi držimo do toga da kvaliteta treba imati „i lijep izgled“. Tako odajemo višestruko poštovanje kupcima i tržištu.
Sigurni smo da će u vremenu koje dolazi tržište razabrati kvalitetu od nekvalitetne, zdravo od nezdravog. 
« Prethodna